Zilvervliesrijst met kip en groenten uit de wok

Een heerlijk makkelijk gerechtje, waar ik dikwijls de restjes van de gebraden kip in verwerk. Heb ik nog champignons teveel, voeg ik deze nog graag bij deze maaltijd toe. Dit gerecht kan zowel koud als warm eten…heerlijk als lunch op het werk.

Ingrediënten

  • kipfilet of restjes van de gebraden kip
  • Zilvervliesrijst
  • rijstblokjes
  • rode paprika
  • look
  • ajuin
  • gember
  • zeekraal
Rijst paprika zilvervlies zeekraal kip lunch

Hoe te maken

Neem een kookpot en vul het goed met water, doe een kookbuiltje erin met het rijstblokje en wat zout. Zilvervliesrijst moet wat langer koken als snelkookrijst, dus je hebt nog makkelijk tijd om ondertussen de groenten klaar te maken.

Bij overgebleven gebraden kip kan je het vlees alvast van het been afsnijden en opzij houden. Bij gebruik van kipfilet, snij je deze in hele kleine blokje, zodat de gaartijd wordt ingekort.

Neem de look, ajuin en gember en snij deze in kleine blokjes. Zet de wokpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe, als de olijfolie warm genoeg is stoof je de ajuin, look en gember even aan.

Maak ondertussen van de paprika juliennereepjes en voeg deze toe in de wokpan. Neem ook de kip bij de hand en voeg deze toe.

Ondertussen is wellicht de rijst klaar. Haal het zakje uit de pot en voeg meteen toe in de wokpan. Laat het vocht in de kookpot staan! Knip het zakje open en meng het met de ingrediënten in de wokpan. Voeg er een paar soeplepels vocht bij uit de kookpot waar je net de rijst in hebt gekookt, zo wordt de rijst wat smeuïger.

Laat nog een paar minuten stoven en voeg op het laatste de zeekraal toe. Laat nog een minuutje garen en dien op.

Tip : voor wie het wat pikanter wil kan er nog wat chilipoeder bij doen, niet te zuinig…dan is het meteen hartverwarmend!

Rijst paprika zilvervlies zeekraal kip lunch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: