3 soorten vis uit de oven

Een makkelijk recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Je kan het zelfs de dag op voorhand al klaarzetten en bewaren in de koelkast, zodat je ’s avonds de ovenschotel enkel nog in de oven moet zetten.

Met de ingrediënten kan je variëren naar eigen smaak!

Ingrediënten

  • Zalm
  • Kabeljauw
  • Scampi´s
  • Rode paprika
  • Wortels
  • Broccoli
  • Champignons
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Hoe te maken

Haal de scampi’s uit de diepvriezer en laat deze in een potje lauw water ontdooien. Gebruik je verse scampi’s kan je deze stap alvast overslaan. Neem ondertussen de zalm en kabeljauw bij de hand en snijd deze in blokjes.

Snijd de wortels en paprika en paprika in juliennereepjes. Maak van de broccoli kleine roosjes en snijdt ook nog wat champignons in schijfjes. Neem ondertussen een ovenschotel bij de hand en doe de alle ingrediënten in de schaal. Neem de scampi’s uit het water en probeer ze zo goed mogelijk uit te laten lekken, voeg deze toe in de ovenschotel.

Doe peper en zout over de ingrediënten en ook wat olijfolie. Roer alles voorzichtig door elkaar (ja het mag met propere handen) en doe er nog wat extra peper en zout over. Zet alles dan in de oven voor +/- 30 à 40 minuten op 180°. Dien op met wat zwarte rijst.

De afgekoelde ovenschotel is ook heerlijk bij een salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: