Kervelsoep met speltparels

Een hartige soep die zowel in de winter als in de zomer heerlijk smaakt. De toegevoegde speltparels geven extra fijne toets aan je soep. Met een extra stukje volkoren of roggebrood heb je een overheerlijke lunch.

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 1 courgette
  • 1 stuk prei, zowel wit als groen kan
  • 1 aardappel (liefst bloemig)
  • kervel
  • groentebouillon
  • speltparels
soep kervel lunch groenten vegetarisch speltparels

Hoe te maken

Kervel hebben we meestal in onze serre staan, het is een héél makkelijke groente om. We zaaien het één keer per jaar (je kan kiezen voor het voor- en het najaar) uit en oogsten er tweemaal van. Kervel kan je makkelijk bewaren in de diepvriezer. Was en spoel het op voorhand, eens uit de vriezer kan je de kleine blaadjes verbrokkelen en van de stengels verwijderen. De stengels zijn voor de gemixte soep, de blaadjes voor garnering.

Snij de ajuin, prei en courgette in blokjes. Doe wat kokosolie in de kookpot en stoof de ajuin glazig. Voeg daarna de prei toe, laat een paar minuten stoven met de ajuin en voeg daarna de courgette toe. Laat nog een paar minuten stoven.

Schil ondertussen de aardappel en snij in blokjes en voeg aan de kookpot toe. Voeg meteen daarna de groentebouillon toe en een snufje zout, laat ongeveer 15 minuten koken.

!!!vergeet zeker de aardappel niet, hij zorgt voor een goede binding van je soep. Kookt de soep al, gooi hem er toch nog maar bij, nog 10 minuutjes koken en alles komt goed.

Terwijl je soep kookt neem je de kervel bij de hand, spoel grondig onder zacht stromend water. Pluk daarna de blaadjes van de steeltjes af, de steeltjes voeg je nog toe aan de soep. De blaadjes hou je apart.

Mix na 15 minuten de soep en laat de speltparels meekoken zoals voorgeschreven op de verpakking. Een minuutje of twee voordat de speltparels klaar zijn voeg je een groot deel van de kervelblaadjes toe. Een klein plukje hou je apart voor garnering in je soepbord.

soep kervel lunch groenten vegetarisch speltparels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: