Kip met broccoli, wortels en champignons uit de oven

Een heerlijke ovenschotel en in een handomdraai klaar. Bak alles even gaar, samen in de ovenschotel en laat daar de kaas heerlijk krokant korstje krijgen over de kip met de groenten. Terwijl de ovenschotel staat te pruttelen in de oven, kan jij alvast genieten van een voorgerecht of kommetje soep.

meal dish casserole ovenschotel kip broccoli chicken champignons wortels dinner food easy cook

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 Sjalot
  • 2 teentjes Look
  • 1 stok Broccoli
  • 250 gr champignons
  • een 3- tal fijne jonge wortels
  • gemalen emmentaler kaas

Hoe deze ovenschotel maken

<a href="<script type="text/javascript">var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1640862724076", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000060634596","familyId":"","siteId":"1210505","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":false,"button":true,"linkName":"Sola%20Profi-Chef%20Line%20100%25%20Aardewerk%20Ovenschale…","linkSubId":""};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js&quot; id="bol_1640862724076">ovenschotel koken bakken braden

Snij de kipfilets in kleine mootjes en bak ze in een pan in wat boter. Bestrooi ze ruim met kipkruiden. Wanneer de buitenzijde een knapperig korstje heeft kan je ze al in een ovenschotel doen.

Snij ondertussen de sjalot in fijne stukjes, alsook de look. De wortels en de champignons snij je in dunne plakjes. De broccoli doe je in kleine roosjes met een weinig van de steel.

Stoof daarna in dezelfde pan de sjalot en look aan in wat olijfolie. Voeg de wortels toe, wanneer de ajuin glazig is. Doe na een 3- tal minuten de broccoli meestoven en laat kort meestoven.

Doe het mengsel over de kipfilets in de ovenschotel, hussel het mengsel wat door elkaar en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 30 minuten in een oven van 180 graden.

meal dish casserole ovenschotel kip broccoli chicken champignons wortels dinner food easy cook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: