Weekmenu’s

Hoe een weekmenu samenstellen?

Bij het samenstellen van een weekmenu is het de bedoeling dat je de hele week zo gevarieerd mogelijk kan eten. Buiten vis of vlees is er steeds een dag dat ik mezelf volprop met heerlijk veel groenten.

Omdat ik op zaterdag mijn weekvoorraad insla bij de supermarkt, haal ik op donderdag alle overschotjes uit de koelkast en meestal komt er nog meer uit dan een volwaardige maaltijd.

Meteen heb ik daarna tijd om een nieuw weekmenu uit te zoeken en daarbij mijn boodschappenlijstje te maken. Bewaar je lijstje op een app op je smartphone, die heb je toch altijd bij…

Om het helemaal leuk te maken plan ik altijd 1 dag per week in dat ik niet hoef te koken. Frietjes van frituur, pizza,…of gezellig op restaurant. Jij kiest die dag…één dag dat je keuken niet moet opruimen!

  • Maandag : dag 1 : vlees
  • Dinsdag : dag 2 : vegetarische pasta of rijst
  • Woensdag : dag 3 : effe niet teveel koken
  • Donderdag dag 4 : kliekjes
  • Vrijdag: dag 5 : vis
  • Zaterdag : dag 6 : pasta
  • Zondag : dag 7 : vlees of vis

Een boodschappenlijst samenstellen aan de hand van een weekmenu

Het is niet zo moeilijk om je boodschappenlijst voor een hele week te maken. Neem jou weekmenu’s bij de hand en schrijf op het lijstje welke ingrediënten je nodig hebt. Ingrediënten die meerdere keren voorkomen, schrijf je maar één keer op, eventueel met de nodige hoeveelheid erbij.

Check daarna in je voorraadkast, ijskast en diepvriezer welke producten je nog in huis hebt. Heb je nog genoeg voorraad in huis, schrap je het product van je lijstje.

TIP : vergeet vooral bij groenten, fruit, vlees en vis niet te vermelden hoeveel je van wat nodig hebt. Heb je 1 braadkip nodig of 5 kippenbouten of misschien heb je wel 2 kg gehakt nodig ipv een halve kilogram.

Weekmenu’s 2022

Het eerste weekmenu dat hier verschijnt is week 1 van 2022. Elke donderdagochtend voor de aankomende week verschijnt jouw nieuwe weekmenu, zodat jij die dag je boodschappenlijstje kan maken!

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: